Mijn favorieten

Door de ogen van….

Zaterdag 15 juni a.s. vindt de jaarlijkse ‘Dag van de Architectuur’ plaats. Net als andere jaren is er ook nu weer een landelijk thema rondom deze dag actief. En met het thema van 2019 voelen wij ons zeker verbonden! Het is namelijk ‘Door de ogen van…’. Een mooi moment voor ons om jullie wat tips mee te geven over het te koop zetten van jouw woning.

‘Elk meent zijn eigen uil een valk te zijn.’ ‘De splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen oog’. Er zijn diverse spreekwoorden die aangeven dat we niet zo kritisch naar onszelf zijn, maar des te kritischer naar anderen. Helaas is het zo vaak van toepassing in de woningmarkt. Iemand die zijn huis te koop zet, zet toch iets van zichzelf in de etalage. Ongeacht de reden van verkoop, het is jouw paradijsje dat verkocht gaat worden. En dat is toch iets heel persoonlijks. Dat persoonlijke element kan soms helpen bij de verkoop van de woning, maar vaak is het echter een belemmering. Denk hierbij aan een huis vol kleuren: jij vindt het geweldig, maar voor potentiële kopers is het een marteling. Het is zo overdonderend dat ze de potentie van de woning niet meer kunnen zien. En dat is nu net niet wat je wil. Daarom maken wij van de gelegenheid gebruik om jouw verkoopkansen te doen stijgen.

En de belangrijkste tip die we hierbij mee kunnen geven is: ‘kijk door de ogen van de koper’!

De tips….
  • Zorg voor een opgeruimd huis (kijk ook even onder de bank en de bedden).
  • Haal overtollige accessoires weg, het motto luidt niet voor niets ‘less is more’.
  • Schilder die muur in een opvallende kleur over in een neutrale kleur.
  • Heb je nog een losse plint? Loslatende lak bij de kozijnen? Of een stukje behang dat beschadigd is? Herstel dat indien mogelijk.
  • Maak de bedden netjes op, trek de lakens of overtrekken glad. Gebruik een lichte neutrale kleur. Dat oogt ruimer.
  • Maak het huis goed schoon. Geen spinrag, kalkaanslag of een stoflaag op de kast. Ook dit oogt ruimer. Zet eventueel een luchtverfrisser neer. Uiteraard niet met een overweldigende geur, maar met een lichte natuurlijke geur. Haal een zeem over de ramen, het huis ziet er dan ook direct lichter uit!
  • Afhankelijk van de tijd van het jaar: verwijder onkruid in de tuin en snoei de bomen/struiken. Dat geeft een gezellige indruk en (we vallen in herhaling) dat oogt ruimer.
  • De badkamer en het toilet? Geen matjes op de vloer. Wasmanden weg. Enkele handdoeken die wat kleur geven zijn prima. Maar vouw ze netjes op (allemaal op dezelfde manier) en gebruik ze als aankleding. Leg ze daarom niet op een prominente plaats.
  • Heb je een huisdier met bijhorende accessoires? Zorg er dan voor dat de accessoires of weg zijn gehaald of niet op een prominente plaats staan. Overleg met je makelaar of de huisdieren ook afwezig moeten zijn tijdens een bezichtiging.

Tot slot… vaak is het onderdeel van de dienstverlening van de verkopende makelaar dat een stylist(e) bij je langs komt. Zij is gewend om door de ogen van een derde partij te kijken. Neem haar of zijn adviezen daarom van harte en gebruik deze. De foto’s zullen daardoor een stuk representatiever zijn en geven de kijkers de kans om zelf een beeld te vormen over de betreffende ruimte.

Veel succes met de verkoop van je woning!

Ook interesse om je woning te verkopen? Vraag een vrijblijvend verkoopgesprek aan. Wij adviseren je graag.

Meer weten over de 'Dag van de Architectuur'? Lees meer op de speciaal daarvoor opgerichte website. Ook Zoetermeer doet mee!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring