Mijn favorieten

De kinderen nemen het huis over…. En nu?

De schoolvakantie is nog volop bezig, maar jullie vakantie zit er inmiddels op. Grote kans dus dat de kinderen nu het huis overnemen. Hoe hou je dit binnen de perken nu jullie huis te koop staat? Wij geven jullie enkele tips!
  1. In een van onze vorige blogs gaven we het al aan: zorg voor een opgeruimd huis. Dat is een uitdaging met de kinderen de hele dag thuis, maar het hoeft echt geen probleem te zijn. Vraag aan de kinderen om te helpen met opruimen. Om wrevel en discussies te vermijden kun je daar ook beloningen aan koppelen: o.a. een dagje uit of extra zakgeld doen het vaak goed. Het scheelt jou een hoop ergernis in de periode dat jullie toch al vaak op elkaars lip zitten én het huis is sneller opgeruimd.
  2. Tijdens een bezichtiging zijn jullie normaal gesproken het huis uit. Maak dan van de gelegenheid gebruik om er een dagje uit van te maken. En dit dagje uit kan natuurlijk het beloofde uitje van hierboven zijn!
  3. Maak duidelijke afspraken met je kroost. Maak hen duidelijk dat het ook in hun belang is dat het huis snel verkocht wordt. Zij kunnen dan eerder naar hun nieuwe kamer toe! En geef aan hoe ze daarbij kunnen helpen. Geen omgekeerde speelgoeddozen, maar een speeltje tegelijk. Zoveel mogelijk naar buiten (sowieso een goed plan). Geen rondslingerend speelgoed, computerspelletjes, boeken of kleding. Kinderen begrijpen meer dan volwassenen vaak denken.
  4. Buiten leven is in deze tijd een stuk gemakkelijker. Een aangeklede tuin met o.a. bloemen en planten, kussens in de stoelen, een gedekte tuintafel, oogt gezellig. Bovendien krijgen de kijkers er een idee van hoe gezellig en multifunctioneel de tuin is. Jullie gezin kan zo buiten door met hun dagelijkse bezigheden en binnen blijft het netjes. Maar ook hier geldt… hou het opgeruimd en niet teveel.
  5. Een beetje aan de late kant wellicht, maar alvast een tip voor de volgende vakantie: Loop voor jullie vakantie het huis door. Ruim alles op, maak alles schoon. Ligt alle was schoon in de kast? Zijn er spullen die eventueel weg kunnen? Geef aan de makelaar door dat jullie met vakantie gaan en dat bezichtigingen eventueel gepland kunnen worden. Het huis is toch al netjes! Heb je liever niet dat er bezichtigingen plaatsvinden tijdens jullie vakantie? Dat kan. Dan heb je in ieder geval een net huis en duurt je vakantie een paar dagen langer. Bovendien is een opgeruimd en schoon huis gemakkelijker bij te houden voor het geval er een bezichtiging vlak na jullie vakantie plaatsvindt.
Hebben jullie hulp nodig bij het klaarstomen van jullie woning voor een bezichtiging? Vraag jullie makelaar om hulp. Vaak is er een samenwerking met een stylist die weet hoe je het huis het beste kan presenteren.

En zijn er plannen om jullie huis te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij ondersteunen jullie graag met de verkoop van jullie woning.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring