Mijn favorieten

Verlaan Makelaardij

Het team van Verlaan Makelaardij wordt geleid door het enthousiaste makelaarsechtpaar Ruud en Lisette Verlaan. Een hecht team dat iedere dag tot het uiterste gaat om uw droomwensen in vervulling te laten gaan of u op andere wijze van dienst te zijn. Allemaal met ruime ervaring in de makelaardij en uitstekend bekend met de Zoetermeerse woningmarkt.

Kantoor:

Wij zijn gevestigd in een monumentaal kantoorpand in de sfeervolle Dorpsstraat van Zoetermeer. Bewust hebben wij ervoor gekozen om ons te vestigen in een winkelstraat. Hierdoor zijn wij goed zichtbaar en makkelijk bereikbaar. U bent van harte welkom voor meer informatie, om kennis te maken met onze dienstverlening of om even bij te praten onder het genot van een kop koffie.
 
Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur
Iedere 1e zaterdag van de maand Open Huis. Kantoor geopend van 10:00 tot 14:00 uur
('s Avonds en op zaterdag werken wij op afspraak)
 
Parkeren:

Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de Pilatusdam, direct achter de Dorpsstraat. Vergeet niet uw blauwe parkeerschijf!


Binnen kijken:

Alvast met ons kennismaken? 'Stap' dan alvast bij ons binnen en maak de virtual tour door ons kantoor.


 

Historie Dorpsstraat 175:

Historisch Genootschap Oud Soetermeer over Dorpsstraat 175:

Het is gebouwd voor de boterhandelaar Arie van der Spek, die er woonde tot zijn overlijden in 1966. In de wandeling werd Arie van der Spek vanwege zijn kleine baardje "De Sik" genaamd. De eerste steen, nog te zien in de zijgevel, werd gelegd door zijn neefje Cor(nelis) op 17 juni 1902. In de voormalige gereformeerde kerk rechts van het huis, was sinds 1932 de boterompakkerij van de firma A. van der Spek & Zn. gevestigd. Deze tak van de familie werd de "blauwe Spekken" genoemd, naar de kleur van de vrachtwagens waarmee zij de boter vervoerde. Ook dit huis staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

In de zeventiende en achttiende eeuw was op deze plaats een biersteker gevestigd, een handelaar in bier. Bij het huis behoorde een bierkelder, die in alle verkoopakten vanaf 1670 nadrukkelijk wordt genoemd.

(Bron: Historisch Genootschap Oud Soetermeer)

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring