Mijn favorieten

Kijkje achter de schermen: start van de zoektocht!

Jullie besluiten op huizenjacht te gaan. En nu? Wat komt er allemaal bij kijken? In deze reeks geven we jullie een kijkje achter de schermen van de verschillende fases waar men doorheen loopt bij de aankoop van een huis.
 

Drie – twee – een…

We beginnen bij het begin… de start van de zoektocht. Hiervoor mogen jullie aan de slag met het maken van lijstjes.
Wij zijn gek op lijstjes en daarom zetten we de belangrijkste elementen in ons eigen lijstje voor jullie:
  • Waar willen jullie wonen? Denk hierbij aan plaats en wijk.
  • Hoe moet de buurt eruit zien? Een woonerf, kindvriendelijke buurt of liever een doorgaande weg waardoor jullie snel bij diverse uitvalswegen zitten? Dicht bij winkelcentra, het stadscentrum of openbaar vervoer? Heb jullie een hond of is iemand in het gezin een fervent hardloper? Dan is het wellicht fijn om op loopafstand van een park te zitten.
  • Hebben jullie een buurt gevonden? Ga dan op verschillende dagen en tijdstippen langs. Zo komen jullie erachter hoe de buurt leeft. Maar ook of er bijvoorbeeld op bepaalde dagen extra drukte is. En spreekt dit jullie aan? - Wat zoeken jullie voor woning? Een eengezinswoning, appartement, hoekwoning? Misschien wel een toekomstbestendige woning. Denk hier goed over na. Het is een van de eerste selectiecriteria en een die erg zwaar weegt.
  • Wat willen jullie in of bij de woning? Een tuin? Een garage? Of liever een berging en een balkon? Zet dit ook op het lijstje.
  • Klussen of instapklaar? Hebben jullie tijd om een wat gedateerde woning om te toveren tot jullie paleisje? Of verhuizen jullie het liefst op de dag waarop jullie de sleutel krijgen?
  • Het aantal kamers…. In eerste instantie denk je aan een woonkamer en een paar slaapkamers. Maar heb jij een hobby waarbij een eigen ruimte wel fijn is? Tel die ook bij het gewenste aantal kamers op. Nu is het jouw kans om dat droomhuis te vinden waarin je jouw eigen atelier, kantoor of sportkamer kan inrichten. Of een speelkamer voor de kinderen, scheelt weer een puinhoop in de woonkamer ??.
  • Wat willen jullie zeker niet? Maak dit helder. Koop je alleen een huis, dan is het ook fijn om voor ogen te hebben wat je zeker niet wilt. Maar ben je met z’n tweetjes of met het hele gezin, dan kunnen bepaalde criteria voor discussies zorgen. Voorkom dit door alvast aan te geven wat jullie wel en vooral ook niet willen.
  • Tot slot… wat is jullie budget? Hou er rekening mee wat jullie aan eigen bijdrage kunnen besteden, maar ook wat jullie inkomens toelaten aan vaste lasten en de hypotheekhoogte. Het is verstandig om alvast voor het bezichtigen van huizen een afspraak met een hypotheekadviseur te maken. Jullie weten dan wat de grenzen van jullie financiële middelen zijn.
 

Speld in een hooiberg?

In de huidige markt horen we allemaal dramaverhalen en kommer en kwel. Maar in de praktijk valt dit heus wel mee. Uiteraard gaan de huizen snel, zeker in bepaalde prijscategorieën en is het aanbod niet zo hoog als voorgaande jaren. Maar er zitten echt leuke huizen tussen. Ook voor jullie.
 

Ondersteuning nodig?

Willen jullie graag advies en begeleiding bij de zoektocht naar jullie droomhuis? Schakel dan de hulp van een aankoopmakelaar in. Zij helpen jullie graag en voorzien jullie van deskundig advies.
 

Meer weten?

Het is best een lang ‘lijstje’ geworden, maar jullie zijn hierna dan ook goed voorbereid op het traject dat gaat komen. Alle tijd die jullie nu besteden aan de voorbereiding, maakt het alleen maar gemakkelijker. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘een goede voorbereiding is het halve werk’.

Willen jullie hulp bij de zoektocht naar jullie droomwoning? Of hebben jullie de woning al gevonden en willen jullie deskundig advies? Laat het ons weten. Wij helpen jullie graag.

079-3620555
info@verlaanmakelaardij.nl
Vlamingstraat 5 te Zoetermeer.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring