Mijn favorieten

Kijkje achter de schermen: het vinden van de juiste woning

In ons vorige blog gaven we jullie een kijkje achter de schermen van de zoektocht naar een nieuwe woning. Toen kregen jullie tips over hoe te beginnen met de zoektocht. In dit blog gaan we over op de tweede stap in de zoektocht: het daadwerkelijk vinden van de juiste woning.
 

Mailalert instellen?

Als het goed is, hebben jullie een lijstje met kenmerken waar jullie woning aan moet voldoen. Dit lijstje is voor jullie zelf een houvast en is praktisch bij de sites waar jullie de huizen gaan zoeken. Er zijn diverse sites waar het beschikbare huizenaanbod te vinden is. Bij het merendeel is het mogelijk om zoekopdrachten in te stellen en een mailalert aan te vragen. En je raadt het ongetwijfeld al, deze zoekopdrachten en alerts werken op basis van jullie eerder opgestelde lijstje met kenmerken.
 

De sites

Welke sites zijn er zoal? De grootste is toch wel Funda. Op Funda.nl staat een groot percentage van het woningaanbod in Nederland. Toch zijn er nog andere sites waar jullie kunnen kijken. Deze zijn minder groot dan Funda, maar misschien zit net daar het pareltje tussen waar jullie naar op zoek zijn….

Enkele andere sites (willekeurige volgorde):
  • Funda.nl
  • Vbo.nl 
  • Makelaars bij jullie in de buurt
  • Makelaars in de buurt waar jullie een huis zoeken
Op deze site voeren jullie criteria in, waarna jullie direct het beschikbare aanbod te zien krijgen (handig dat eerdere lijstje). Sorteer de zoekresultaten vervolgens op beschikbaar en/of op meest recente. Zo beperk je het aantal zoekopdrachten en filter je verkochte woningen. Niemand zit immers te wachten op het bericht dat jullie droomwoning inderdaad bestaat, maar net verkocht is voor jullie überhaupt er aan dachten om te gaan verhuizen.
 

Social media

Ook bij het zoeken naar een woning is het beter om niet afhankelijk te zijn van één kanaal. De meesten onder jullie hebben een facebook- of instagramaccount. Veel makelaars zijn ook op deze kanalen actief. Zoek daarom ook regelmatig op deze media tussen het huizenaanbod. En om zeker geen nieuwe aanmelding te missen, is het ook handig om de makelaars in de buurt waar je zoekt te volgen. Je bent dan als eerste op de hoogte.
 

Alternatieve manieren

Naast de websites van makelaars en huizensites en social media, zijn er nog enkele alternatieven om jullie droomwoning te vinden. Schakel bijvoorbeeld vrienden, familie of kennissen in. Zien zij ergens een nieuw ‘te koop’-bord staan of een melding ‘binnenkort in de verkoop’, dan kunnen zij jullie op de hoogte brengen! Een ander alternatief is het kenbaar maken van jullie interesse in een woning via…. briefjes in de brievenbus. Wie weet geef je zo de huidige bewoners een zetje in de richting om hun huis te verkopen. Soms twijfelen mensen tussen blijven en verkopen en jullie briefje kan hen net overtuigen. Bijkomend voordeel kan zijn dat ze besluiten om niet de markt op te gaan, maar met jullie in gesprek te gaan.

Jullie voordeel? Minder concurrentie en een woning die anders de markt niet op was gegaan! Laatste hulp bij de zoektocht? De aankoopmakelaar! Lukt het echt niet om een woning te vinden? Ga dan in gesprek met een aankoopmakelaar. Zij kunnen jullie helpen met een wensenlijst, geven tips én deskundig advies.

 

Meer weten?

Hulp nodig bij de zoektocht naar jullie droomwoning? Of hebben jullie de woning al gevonden en willen jullie deskundig advies over hoe verder? Laat het ons weten. Wij helpen jullie graag.

Neem contact met ons op via :
079-3620555
info@verlaanmakelaardij.nl
Vlamingstraat 5 te Zoetermeer

Of volg ons op (een van) onze social mediakanalen: facebook, instagram, twitter.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring