Mijn favorieten

Oktober = woonmaand

Al jaren wordt oktober als woonmaand gezien. Waarom? Het is de maand na de zomer waarbij we van buiten naar binnen verhuizen. De herfst is weer begonnen, er valt vaker een buitje, de verwarming gaat steeds meer aan. Tijd dus om het binnen gezellig te maken voor de winterse dagen. En die gezelligheid voegt ook wat toe als je je woning in de verkoop zet of al hebt. Wij geven je daarom enkele tips over hoe je je woning gezellig kan maken voor jezelf, je gezin en je potentiële kijkers.

 

Onze tips

  1. Loop door je woonkamer en haal alle zomerse decoraties weg. Het voelt namelijk heel vreemd aan als je uit de regen een woning binnenstapt die nog volop tropisch en zomers aandoet. De zomerse decoraties hoef je niet weg te gooien. Je bewaart deze weer voor het voorjaar!
  2. Vervang de zomerse decoraties door meer winterse decoraties in typische herfstkleuren. Denk hierbij aan kaarsen, een plaid, wat kussens. Maar hou het subtiel en overzichtelijk. Anders is het al snel te vol in huis en zien je potentiële kopers de mogelijkheden van het huis misschien niet.
  3. Haal de natuur naar binnen! Loop de reeds in huis aanwezige planten langs. Doen ze het nog of hebben ze tijdens de zomermaanden en/of de vakantie te weinig water gekregen en zijn ze op sterven na dood? Haal uitgedroogde of afgestorven bladeren en bloemen weg en vervang de dode planten door nieuwe. Denk hierbij aan de gulden regel ‘less is more’. Beter een wat grotere plant, dan veel kleintjes. Dit oogt ruimer, minder vol en rommelig.
  4. Tijdens de wintermaanden leven jullie als hele gezin binnen. Meestal is dit de woonkamer, maar ook de slaapkamers zijn nu een stuk intensiever in gebruik. Ga heerlijk jullie gang, maar zorg ervoor dat bij een bezichtiging alles netjes is. Geen rondslingerende tijdschriften, speelgoed of laptops. Hang jassen op. Zet schoenen in de schoenenkast. Zo hou je het overzichtelijk voor de kijkers.
  5. Tot slot… Zorg voor een aangename temperatuur in huis. Niet te warm, niet te koud. Vooral bij bezichtigingen is het fijn als de thermometer net een graadje hoger staat, maar niet op standje sauna. De kijkers voelen zich welkom en het voelt aangenaam warm ten opzichte van de buitentemperatuur. Als het te warm is binnen, krijgen de kijkers het vaak benauwd. Ze houden hun jassen aan tijdens de bezichtiging en lopen doorgaans een minuut of 15-20 door het huis. Te kort om aan de temperatuur te wennen, te lang om in de kou te lopen.

Styliste bij verkoop huis

Heb jij plannen om jouw woning te verkopen en wil je hier graag advies bij? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onderdeel van onze dienstverlening is een bezoek van een van onze stylistes aan jouw huis. Zij geeft jou advies over hoe je jouw woning het beste kan presenteren voor de foto’s, de potentiële kopers en het toch voor jezelf woonbaar te houden. Meer weten? Wil je meer weten over de aankoop of verkoop van jullie woning? Laat het ons weten, wij adviseren je graag.

Onze contactgegevens: 
079-3620555
info@verlaanmakelaardij.nl

Of kom langs voor een kop koffie: Vlamingstraat 5 te Zoetermeer.


Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring